WRINKLED PLANAR VILLA

United States 2017

English

DESCRIPTION +


功能: Private Residence & Pool House
    规模
阶段: complete


Tucked into the hillside, the geothermally heated and cooled house has green roofs and state-of-the art climate technology. A subterranean swimming pool with a tennis court above defines the east arrival with a special path in the saddle-shaped landscape. The interior of Cabreuva wood feature cabinets, fixtures, door handles, and many thoughtful details by the architect.

The planar structure of the house-a series of integral colored concrete walls-has a "wrinkled" texture via a photo reduction of the cliffs opposite the house across a river. The free planar forms of shifting ice shards on the river inspired the plan and section geometry. The interiors capture this spatial energy in shifts in sections and double height spaces. Two thirds of the sectional volume of this residence is underground.

*All images are restricted to this page only and cannot be reproduced, manipulated, or published by any means.

CREDITS+

  • architect
    • – Steven Holl Architects
    • Steven Holl ( principal, design architect )
    • Noah Yaffe ( partner in charge )
    • Marcus Carter ( associate, project architect )
    • Maki Matsubayashi ( assistant project architect )
    • Martin Cox ( project team, schematic design )
    • Annette Goderbauer ( project team, schematic design )
    • Edward Lalonde ( project team, schematic design )
    • Nikole Bouchard ( project team, schematic design )
    • Esin Erez, Francesco Bartolozzi, Kimberly Chew, JongSeo Lee, Jackie Luk, Gary He (project team)
  • landscape architect
    • – Edmund Hollander Design

BACK